Overnight bircher muesli

Overnight bircher muesli

Op deze zondagochtend heb ik een gezond ontbijtrecept voor jullie: bircher muesli met frambozen. Bircher muesli klinkt altijd heel spannend, maar eigenlijk is het gewoon hetzelfde als overnight oats. Havermout dat een nacht geweekt wordt in water, melk of sap en waaraan je alles kan toevoegen wat je lekker vindt.

Wel heb ik voor deze gelegenheid maar eens opgezocht waarom het eigenlijk Bircher muesli heet.

Google knows en die vertelt dat dit ontbijt vernoemd is naar een Zwitserse arts genaamd Bircher die zijn patiënten dit als ontbijt gaf. Het originele recept bestaat uit havermout gemengd met appels, noten, citroensap, room en honing. Dat klinkt ook wel eens het proberen waard. Voor dit bircher muesli recept heb ik chia zaad gebruikt. Als je chia zaad even laat staan met iets van water of melk dan wordt het stevig. Stiekem vind ik de slimy achtige substantie die dan ontstaat heel lekker, maar ik kan me ook voorstellen dat er mensen zijn die daar niet van houden.

Dit recept is er weer eentje die ik heb gemaakt voor Dille & Kamille. Dille & Kamille is echt mijn favoriete kookwinkel, dus ik word altijd weer enthousiast om recepten voor hun te maken.

Om de bircher muesli in klaar te maken gebruikte ik hun weckpotjes, super handig want die kan je ook afsluiten in de koelkast. Ik heb ze in allerlei soorten en maten.

Maak jij wel eens overnight oats? En wat zijn jouw favoriete toppings?

Overnight bircher muesliOvernight bircher muesli

Het ontbijtrecept heeft een bodem van frambozen, daar bovenop de overnight oats en de volgende dag (als alles stevig is) doe je er nog een schep kwark op, vers fruit en voor de bite wat granola.

Overnight bircher muesli

voor 2 personen

100 gram havermout (rolled oats)
250 ml melk naar keuze (sojamelk of amandelmelk)
honing naar smaak
kaneel
2 el chiazaad
200 gram bevroren frambozen (ontdooid)

Prak de ontdooide frambozen en meng dit met 1 el chiazaad en eventueel een scheutje melk. Doe dit onderin een weckpot of breed glas.

Meng nu de havermout met de melk en 1 el chiazaad door elkaar. Voeg naar smaak honing en kaneel toe. Doe dit in de weckpot.

Zet een nacht in de koelkast.

Vul de weckpot met kwark, vers fruit en eventueel nog wat zelfgemaakte granola.

Overnight bircher muesli

Disclaimer: dit recept is geschreven in samenwerking met Dille & Kamille