Moederdag recept: Strawberry shortcake pancakes

Strawberry shortcake pancakes: aardbeien pancakes met Griekse yoghurt

Zondag is het Moederdag, dus tijd voor een extra lekker ontbijtje. Het hoeft natuurlijk geen Moederdag te zijn om een ontbijtje voor je moeder te maken, maar vaak is dit wel zo’n moment om even extra lief te zijn. Sowieso is het leuk om iemand te verrassen met een ontbijt op bed. 

Vroeger maakten ik en mijn zusje altijd een ontbijt op bed wat vaak bestond uit broodjes met een croissantje, vers geperste jus en een kopje koffie. Sinds ik niet meer thuiswoon, hebben we niet meer echt een Moederdag ontbijtje gemaakt. Wel kopen we nog elk jaar trouw een kadootje.

Nespresso vroeg mij of een ontbijtrecept voor Moederdag te maken en dit te combineren met hun nieuwe limited edition espresso genaamd Galapagos Santa Cruz.

De koffie komt van het eiland Santa Cruz. Tijdens de koffie workshop heb ik geleerd dat de plek waarop de koffiebonen verbouwd worden voor een groot deel de smaak bepaalt. De plek waar deze koffie vandaan komt is extra speciaal, omdat deze koffie groeit in een laaggelegen en erg vruchtbaar gebied. Dat geeft de koffie extra smaak.

Deze Nespresso heeft zoete tonen van granen en biscuit, maar is ook een beetje bitter cacaotachtig van smaak. Het zit in een leuke kleurrijke verpakking, wat het extra feestelijk maakt. De graanachtige, licht zoete maar ook bittere smaak past goed bij een zoet ontbijtje.

Mijn blog staat al vol met allerlei soorten pancakes, maar nog niet iets met aardbeien. Twee weken geleden spotte ik voor het eerst weer echte Hollandse aardbeien. Aangezien het aardbeienseizoen er weer aan komt, leek het me leuk daar pancakes mee te maken.

Uiteindelijk is het dit pancake recept voor Strawberry Shortbread Pancakes geworden. De pancakes overdek je met Griekse yoghurt, aardbeiensaus en natuurlijk verse aardbeien.

Dus, als je een verrassingsontbijt op de planning hebt staan, dan kan ik deze pancakes met aardbeien echt aanraden.

Ga jij voor je moeder (of natuurlijk iemand anders) nog een ontbijtje maken?

Strawberry shortcake pancakes: aardbeien pancakes met Griekse yoghurt Strawberry shortcake pancakes: aardbeien pancakes met Griekse yoghurt

Strawberry shortcake pancakes met Griekse yoghurt

Ingrediënten
voor 8 hele dikke pancakes

250 gram bloem (speltbloem)
1 el bakpoeder
snuf zout
3 eieren
200 ml (volle) melk
1 tl vanille extract
2 flinke lepels Griekse yoghurt
scheutje olijfolie
scheutje honing of agave siroop

aardbeiensaus
250 gram bevroren aardbeien (ik vind het zonde om daar verse voor te gebruiken)
scheutje vanille extract
honing of agave siroop

voor de garnering
Griekse yoghurt
Verse aardbeien in partjes
Ahornsiroop (of honing of agave)

Doe de bloem, het bakpoeder en zout in een kom en meng door elkaar.

Roer de eieren los met de melk. Voeg het vanille extract, de Griekse yoghurt, scheutje olijfolie en scheutje honing toe. Meng alles door elkaar.

Voeg het eiermengel toe aan de bloem en meng tot een beslag. Het wordt een vrij dik beslag. Laat even staan.

Doe ondertussen de (bevroren) aardbeien in een steelpan met een scheutje vanille extract en honing of agave siroop.

Verhit wat boter of olie in een koekenpan. Schep met een soeplepel beslag in de pan. Bak de pancakes op laag vuur tot het beslag op is.

Stapel de pancakes op een bord. Schep er flink wat van de Griekse yoghurt op. Doe daar de aardbeiensaus overheen. Versier de stapel pancakes met verse aardbeien. Wat er ook feestelijk uit ziet is om tussen elke pancake een laagje yoghurt en aardbeiensaus te doen en de pancakes zo op te stapelen.

Giet er als je van zoet houdt nog wat ahornsiroop overheen.

Fijn weekend!

Strawberry shortcake pancakes: aardbeien pancakes met Griekse yoghurt Strawberry shortcake pancakes: aardbeien pancakes met Griekse yoghurt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Nespresso.