Epic Burger Project #14. Home sweet home burger

Portobello burger met halloumi

Daar ben ik weer! Terug van weggeweest. Of eigenlijk ben ik er alweer even.

Wie mijn Instagram volgt, weet dat ik alweer bijna twee weken thuis ben. Op reis kon ik niet wachten om weer met bloggen te beginnen, ik miste het koken en het in de keuken staan, maar eenmaal thuis bleek de motivatie om weer aan de slag te gaan ver weg.

De afgelopen maanden heeft mijn blog toch meer stil gestaan dan ik vooraf had bedacht. Mijn voornemen regelmatig een reisupdate te delen, bleef hangen in Maleisië. Eenmaal thuis wist ik even niet meer wat ik wilde schrijven.

Is het die holiday blues waar iedereen in terecht komt na een vakantie? Het gevoel weer van alles te moeten zodra je thuis bent? Het weer-thuis-zijn-syndroom vol afspraken, mails, werk?

Alle dagen sinds het terug zijn stonden juist volgepland met leuke afspraken: kaasfonduen, bootje varen in Amsterdam, picknicken in het park, koffie en wijn dates en feestjes. Zo bleef de vakantiestemming er een beetje in, maar dit maakt het uitstellen van wat je nog moet doen ook makkelijk: verhuizen, dozen uitpakken, stapels post en mails doornemen en bedenken wat ik wil met mijn blog.

Gister kwam dan toch het dipje.

Een druilerige zondag zonder plannen.

Na vijf maanden reizen met alleen maar leuke mensen om je heen is het best weer wennen om alleen te zijn. Dat het buiten regende werkte ook niet erg mee. Ik pakte wat dozen uit en besloot me toch maar eens te wagen aan een nieuw burgerrecept.

Eigenlijk kun je deze portobello halloumi burgers geen echte burgers noemen. Er komt geen kneedwerk aan te pas. Het broodje is vervangen door portobello’s en de burger door een dikke plak halloumi. Heel simpel dus, met weinig ingrediënten en zo klaar. Maar dat mag wel even voor een eerste recept. Een fijn receptje voor een luie vakantiedag of een maandag zoals vandaag.

Gister op Instagram plaatste ik als sneak preview deze foto. Gelijk kwamen de lieve reacties, waarvan die van Ciska wel erg leuk was. In grote letters schreef zij “SHE’S BACK, MORE VEGGIEBURGERS TO COME”. Door alle reacties besefte ik weer dat ik het bloggen – en het bedenken van burgers voor mijn Epic Burger Project – stiekem toch wel heb gemist.

Ik ging weg met een portobelloburger en kom terug met een portobelloburger. Mijn laatste recept was deze Mexicaans getinte portobelloburger met maïs en geroosterde paprika. Deze keer dus lekker simpel, met portobello’s als “broodje”, maar toch enorm vullend door de dikke plak halloumi. Enne extra lekker met zoete aardappelfriet natuurlijk.

Portobello burger met halloumi

Portobello burgers met halloumi

voor 2 personen

4 portobello’s
olijfolie
1 knoflookteen
150 gram halloumi
1 grote vleestomaat
komkommer
2 handjes veldsla of ander soort sla
zeezout en zwarte peper
paar takjes basilicum

lekker voor erbij: zoete aardappelfriet

Verhit een grillpan op hoog vuur. Pers de knoflook uit en meng met de olijfolie, peper en zout. Smeer de portobello’s hiermee in. Grill de portobello’s aan beide kanten tot ze sappig worden.

Snijd de halloumi in dikke plakken. Leg deze kort op de grill tot er grill strepen ontstaan.

Snijd de tomaat en komkommer in plakken.

Beleg de portobello’s met een plak halloumi, tomaat, plakjes komkommer, basilicumblaadjes, veldsla en nog wat extra peper en zout.

Eet met zoete aardappelfriet en een klodder mayonaise.

Portobello burger met halloumi