Epic Burger Project #13. Portobello burger met gegrilde paprika, avocado & salsa

Portobello burger met avocado, gegrilde paprika & salsa

Het is zo ver: mijn reis begint!

Precies op dit moment loop ik door de douane en laat ik mijn familie achter. Nog één keer omkijken, nog één keer zwaaien. Toch nog een keer omkijken, maar dan zijn ze toch echt uit het zicht verdwenen.

De afgelopen week ben ik druk bezig geweest met het voorbereiden van mijn reis. De laatste inentingen halen, afscheid nemen en de laatste kleine dingetjes aanschaffen. Een backpack kopen bleek lastiger dan ik dacht en uiteindelijk werd deze de dag voor vertrek bezorgd.

En toen was het zover. Vanochtend om 5.30 stapten we in de auto en begon mijn reis. Moeten we echt zó vroeg weg? Maar mijn vader wil de files voor zijn en eigenlijk heeft hij ook wel gelijk.

Mijn eerste stop is Singapore, waar ik 15 uur moet wachten om vervolgens door te vliegen naar Melbourne waar twee vriendinnetjes me opwachten. Met Myra en Renee vertrek ik een week later naar Christchurch in Nieuw-Zeeland waar we een auto met tent willen huren en gaan rond trekken. Onze avonturen en foto’s zijn straks ook te zien op Myra haar blog: The Long Way Home. Mocht je het leuk vinden, dan kun je ons ook daar volgen.

Om alvast een beetje in Australische sferen te komen, heb ik de afgelopen week lekker veel burgers gegeten. Dit is er weer zo eentje: een portobelloburger met gegrilde paprika, avocado, maïs en basilicum en koriander. Het idee voor deze portobelloburger kwam ik tegen bij Earthsprout, maar zij maakt hem met een salsa met abrikoos, goji bessen en cacao. Wat trouwens ook erg lekker klinkt!

Het lekkerst is om de portobello’s en de paprika’s te grillen in een grillpan of grill. Mocht je die nou niet hebben, dan kan het ook in een gewone koekenpan. Grill de groenten best een tijdje, dan krijg je mooie grillstrepen en worden ze lekker sappig.

In Australië weet ik uit ervaring dat de burger echt de bom zijn, maar in Nieuw-Zeeland kunnen ze er vast ook wat van. Mocht ik een lekkere burgerspot vinden, dan zal ik dit uiteraard delen.

Zo. Dan begint nu mijn reis.

Tot gauw weer!

Wil je trouwens op de hoogte blijven? Volg mijn blog dat op Instagram

Portobello burger met avocado, gegrilde paprika & salsa

Gegrilde portobelloburger met paprika, avocado en salsa

Ingrediënten voor 4 portobelloburgers
4 grote portobello’s
2 puntpaprika’s
1 knoflookteen
paar takjes basilicum, fijngesneden
olijfolie
versgemalen peper & zout
1 avocado
paar handjes pittige salade, zoals rucola of spinazie
4 broodjes
mayonaise

voor de salsa
1 groot blik maïs
paar takjes basilicumblaadjes, fijngesneden
paar takjes korianderblaadjes, fijngesneden
gedroogde chilivlokken, naar smaak
versgemalen peper en zout

Portobelloburgers maken
Verhit een grillpan op hoog vuur.

Doe de olijfolie in een kommetje en pers de knoflookteen hierboven uit. Roer de fijngesneden basilicum en peper en zout hierdoor. Smeer de portobello’s hiermee in (met de bolle kant naar beneden).

Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.

Leg de portobello’s samen met de paprika’s op in de grillpan. Grill in ongeveer 10-15 minuten tot er mooie strepen op komen en de portobello’s en de paprika zacht zijn.

Snijd de broodjes door midden en leg de laatste paar minuten erbij op de grill zodat deze lekker warm en knapperig worden.

Meng ondertussen de maïs met de basilicum, koriander en chilivlokken en breng op smaak met v

Snijd ondertussen de avocado in plakjes.

Smeer de broodjes in met wat mayonaise. Beleg de onderkant van de broodjes met salade, avocado, gegrilde paprika, een portobello en wat salsa.

Portobello burger met avocado, gegrilde paprika & salsa