Mango passievrucht shake

Deze fruitshake is op z’n Thais: met gecrusht ijs! Ik maak vaak smoothies als ontbijt, heel simpel met fruit, yoghurt en wat sojamelk. Ik had ze alleen nog nooit met ijsblokjes gemaakt, zoals ze in Thailand doen. Gecrusht ijs maakt de shake echt heel lekker. De substantie wordt een soort slushpuppy-achtig (weetjenogwel van vroeger), maar dan gezond.

Met de exotische temperaturen van de laatste tijd waan je je met een beetje fantasie en deze fruitshake in een ver land. Mocht het toch regenen, zoals vandaag voorspeld, dan kan het net zo goed een tropische regenbui zijn. Leek mij een leuk recept voor de maand augustus. Hier het recept voor een super gezonde fruitshake met mango en passievrucht. 


Dit heb je nodig voor twee fruit shakes (met of zonder yoghurt)
een zak ijsblokjes  
1 rijpe mango
2 rijpe passievruchten (als ze rimpelig en verschrompeld zijn, is een passievrucht eetrijp)
eventueel 2 eetlepels yoghurtShakes zijn easy om te maken. Crush eerst het ijs in de blender of keukenmachine (heb je deze niet, laat het ijs dan in de zak en doe er een theedoek omheen en crush het met een hamer of een ander voorwerp waar je goed mee kan crushen). 

Eerst een korte uitleg hoe je een mango snijdt:

1. Snijd de mango allereerst aan beide kanten in langs de pit zodat er 3 delen ontstaan: een middenstuk en 2 helften. 
2. Neem een helft in je hand met het vruchtvlees naar boven. 
3. Snijd het vruchtvlees eerst verticaal in en dan horizontaal zodat er een ruitvorm ontstaat. 
4. Vouw de ingekerfde vrucht met beide handen om.
5. Snijd de blokjes er af.

6. Dan nog het stuk met de pit erin:  snijd het vruchtvlees langs de pit af of eet gewoon langs de pit op. 

Snijd de mango in blokjes en lepel de passievrucht leeg. Doe het fruit bij het gecrushte ijs in de blender of keukenmachine en laat een paar minuten draaien zodat alles goed pureert. Voor de yoghurtvariant schep je er twee lepels yoghurt bij. Houd je van zoet? Dan kun je er nog een lepel honing erdoorheen roeren. 

Wat is jouw favoriete fruit voor een smoothie of shake?