Roadtrip Andalusië: voorbereidingen & onze route in 2 weken

Roadtrip door Andalusië - Road CA-9104

Een roadtrip door Andalusië stond al een hele tijd op mijn vakantiebucketlist. Afgelopen zomer was het zover! Mijn vriend en ik  maakten in een kleine twee weken een roadtrip door Andalusië met de auto.

Wie mijn stories op Instagam volgt, heeft onze route al van dag tot dag kunnen volgen. In deze blog neem ik jullie mee langs alle voorbereidingen voor onze rondreis door Andalusië, de keuze voor een huurauto, het uitzoeken van de accomodaties én natuurlijk de route die we aflegden.

Aangezien er heel veel te kiezen valt, probeer ik jullie zoveel mogelijk mee te nemen in onze afwegingen, vragen en keuzes, waar ik zelf vooraf bij het plannen van onze rondreis tegenaan liep.

Ook ben ik heel benieuwd of jij zelf ook op vakantie in Andalusië bent geweest? En heb je eenzelfde soort route afgelegd of juist weer heel andere plekken bezocht? Laat het vooral weten in de comments!

Om de blog niet al te lang te maken, komt er gauw nog een tweede blog online met alle leuke restaurantjes, hotspots en plekken die we bezochten tijdens onze vakantie.

Wil je het hele verhaal zien (inclusief alle plekken waar we hebben geslapen en gegeten)?
Bekijk dan hier mijn Instagramstories deel I en deel II

Voorbereidingen roadtrip Andalusië

Roadtrippen door Andalusië in twee weken betekent keuzes maken. Waar begin je? Málaga of Sevilla? Gaan we “linksom” of ” rechtsom”? Welke Pueblos Blancos (witte dorpjes) ga je bezoeken? Wat mag je écht niet missen en wat sla je over?

We hebben echt een hele mooie route gemaakt die ik zo weer zou overdoen. Natuurlijk hebben we lang niet alles gezien en gedaan, gelukkig maar, want dat betekent dat we gauw nog eens terug gaan.

Je roadtrip vooraf vastleggen?

Wij besloten om onze roadtrip vooraf zoveel mogelijk vast te leggen. Van eerdere rondreizen met de auto door Australië en Nieuw Zeeland was ik juist gewend om zo min mogelijk vooraf te boeken en ter plekke te zien hoelang je ergens wilt blijven, maar Andalusië is een populaire vakantiebestemming. Naast dat je nog veel keuze hebt in airbnb’s, hotels en B&B’s is een ander voordeel van vooraf boeken dat je op vakantie niet bezig hoeft te zijn met het uitzoeken van je route. Dit vind ik zeker aan te raden als je maar twee weken gaat, zodat je op vakantie optimaal kunt genieten en relaxen.

Na het boeken van de tickets hebben we onze route bepaald en aan de hand daarvan de accomodaties geboekt. Als laatste hebben we de huurauto geboekt, zodat we zeker wisten waar en hoe laat we die wilden ophalen en weer afleveren.

Roadtrip Andalusië: starten in Málaga of Sevilla?

Bij het boeken van de vliegtickets kwamen we gelijk voor de keuze te staan: starten in Málaga of starten in Sevilla?

Ons eerste idee was om onze roadtrip te beginnen in Málaga en te eindigen in Sevilla, maar vliegen op dezelfde bestemming en de huurauto afleveren op dezelfde bestemming is veel goedkoper dan wanneer je kiest voor een andere begin- en eindbestemming. Dus we besloten om een retour Málaga te boeken en vanuit daar onze rondreis verder te plannen.

Om praktische redenen hebben we voor Málaga gekozen. De vlucht naar Málaga was goedkoper, de vliegtijden fijner en daarnaast waren er ook meer opties bij het boeken van een huurauto.

Wanneer gaan?

Wij vertrekken eind augustus t/m de eerste week van september. We zitten dus aan het eind van de zomer, maar nog steeds is het hartstikke warm. Op de meeste plekken was het tijdens onze vakantie tussen de 25 en 32 graden, alleen in Sevilla was het wel nog bloedheet. De week dat wij er waren werd het net weer 37 graden, maar met het aanpassen van ons ritme (uiterlijk 16 uur naar binnen en echt pas rond 21 uur weer naar buiten), veel siësta’s tussendoor, airco op de kamer en niet te actief willen zijn vonden wij het wel te doen.

Huurauto boeken via Sunny Cars - Malaga
Disclaimer: de huurauto is gesponsord door Sunny Cars
Huurauto boeken

Voor het maken van een roadtrip heb je natuurlijk wel een auto nodig. Hoewel ik ook goede verhalen heb gehoord over het openbaar vervoer in Andalusië, vind ik een auto wel echt een must voor deze reis. Je hebt alles zelf in de hand en kunt stoppen op de mooiste plekken.

Voor onze rondreis mochten wij een huurauto in Malaga uitzoeken in samenwerking met Sunny Cars. Op de een of andere manier vind ik een auto huren altijd een beetje spannend. Mijn angst is dat er ter plekke allerlei onvoorziene kosten bijkomen of – nog erger – dat je schade aan je auto rijdt en je toch niet goed verzekerd blijkt.

Het boeken van een auto met Sunny Cars gaat super makkelijk. Wat ik vooral heel fijn vind, is dat je bij Sunny Cars een all in auto huurt. De huurauto is helemaal verzekerd en alles is vooraf geregeld en betaald. Er zijn echt geen kleine lettertjes en er komen niet ineens kosten bij. Ook laat Sunny Cars je vooraf duidelijk weten dat je echt geen extra verzekeringen moet afsluiten ter plaatse, omdat alles erbij in zit. We betalen alleen extra voor de hotelaflevering, maar dat staat vooraf duidelijk aangegeven. Ook boeken we bij onze auto een CO2-compensatie, waarmee je bijdraagt aan een klimaatproject van GreenSeat.

Bij het boeken twijfelen we tussen een wat grotere auto met meer bagageruimte en vermogen of een kleinere auto waarmee je weer makkelijker kunt inparkeren. We kiezen voor de grote, zodat we onze bagage afgedekt in de kofferbak kunnen laten liggen als we een stadje bezoeken en daarnaast rijdt een grote auto – vind ik persoonlijk – ook prettiger en veiliger.

De keuze voor de grote auto was uiteindelijk de beste keuze. Ik moest wel even slikken toen onze super-de-luxe BMW werd afgeleverd (we hadden namelijk een wat kleiner automerk besteld), maar we waren er zo aan gewend. We hebben behoorlijk steile (en smalle!) straatjes moeten trotseren, maar dat trok onze auto prima. Zeker ook in het bergachtige landschap was het fijn om een goede auto te hebben. Ook reed ‘ie heel zuinig, waardoor we uiteindelijk weinig kwijt waren aan benzine. We besloten om de auto in parkeergarages te zetten, dus ingewikkeld fileparkeren hebben we niet hoeven doen.

Je kunt de auto ophalen bij het kantoor vlakbij het vliegveld, maar wij kiezen voor hotelaflevering omdat we eerst een paar dagen autoloos in Málaga blijven. Dit was heel fijn, want nu hoefden we niet weer vanuit de stad terug naar het vliegveld. Afleveren doen we wel op de luchthaven, wat ook heel soepel is verlopen.

Wij hebben echt een hele positieve ervaring gehad met Sunny Cars. Alles was goed en helder geregeld, ze zijn goed bereikbaar bij vragen, je krijgt vooraf een goed overzicht en het is écht alles inclusief. Mijn angst voor huurauto’s is volledig weggenomen, dus ik zou Sunny Cars zeker aanraden!

Accomodaties in Andalusië

Wij overnachten voornamelijk in airbnb’s, B&B’s en een enkele keer in een hotel. Alles boeken we via Airbnb of Booking.com. Het vriendenprogramma van Booking.com is helaas afgelopen, maar voor Airbnb heb ik een link met kortingscode, waarmee jij korting krijgt op je eerste verblijf en ik weer reistegoed voor een volgende reis.

Kortingscode voor Airbnb: met deze link krijg je tot 34€ korting op je eerste verblijf

Roadtrip Andalusie - route 2 weken Andalusie

Route in 2 weken Andalusië
Route bepalen

De route vooraf bepalen, vond ik een van de lastigste maar ook leukste dingen om te doen. Ik houd wel van alles goed uitzoeken en planning, dus hiermee begint de voorpret al. Maar, hoe bepaal je nou de route voor je roadtrip door Andalusië?

Ter voorbereiding heb ik verschillende blogs gelezen, zoals deze blog van Map of Joy waarin Nathalie haar favoriete plekken noemt. Of deze blog van Explorista, waarin Milou haar roadtrip in één week beschrijft. En ook dit blog van Yvonne, die een roadtrip ten oosten van Málaga maakt, is leuk om te lezen ter inspiratie.

Andalusië staat natuurlijk bekend om de zogeheten Pueblos Blancos – oftewel witte dorpjes. Het ene witte dorpje wordt nog mooier omschreven dan het andere. Het liefst zou ik ze allemaal bezoeken. Ook vind je in Andalusië grotere steden die ook echt niet mogen ontbreken op het lijstje. Wij wilden graag een mix: een paar grote steden bezoeken afgewisseld met wat kleine dorpjes en strand.

Zo kwamen we op deze route uit (totaal 12 nachten):

  • Malaga (2 nachten)
  • Granada (2 nachten)
  • Dagtrip naar Ronda
  • Montecorto (1 nacht)
  • Via Road CA-9104 langs Grazalema en Zahara de la Sierra
  • Sevilla (3 nachten)
  • Tarifa (3 nachten)
  • Mijas (1 nacht)

Wat komt er niet op de route?

Waar we over hebben zitten twijfelen is Granada óf Cordoba. Het liefst wilden we beide bezoeken, maar dat paste niet helemaal in ons reisschema. Na lang getwijfel, hebben we besloten om dit keer alleen Granada te bezoeken, want het Alhambra was ik zo benieuwd naar. De Mezquita in Cordoba lijkt me ook echt geweldig mooi, dus die staat voor een volgend bezoek zeker op de planning.

Een andere twijfel is Cadiz (wat wordt vergeleken met Cuba) of Tarifa. We kiezen uiteindelijk voor Tarifa, omdat we niet alleen maar steden willen bezoeken, maar ook een paar dagen bij zee willen verblijven. Ook is Tarifa al weer wat meer in de richting van onze eindbestemming Málaga, waardoor we aan het eind van de reis niet meer al te lange afstanden hoeven af te leggen.

Malaga

Málaga

We beginnen onze roadtrip in Málaga – de stad van Pablo Picasso. Voordat we in onze huurauto stappen, overnachten we eerst twee nachtjes zonder auto in het centrum. We komen rond 11 uur ’s ochtends aan op het vliegveld. Als je het vliegveld uitloopt, loop je gelijk tegen het treinstation aan. Hier koop je voor ongeveer 1,80€ een treinkaartje naar het centrum. Vanaf het centrum nemen we een taxi naar het hotel.

Málaga is een vrij grote stad met zowel drukkere wegen als kleine, gezellige straten en pleinen. Ons hotel zit vlakbij een gezellig plein en alles is op loopafstand. We verkennen de stad met een fietstocht en eten heerlijke tapas, maar ook zitten er veel hippe brunchplekken. Ik vond het een hele leuke, modernere Spaanse stad, waar ook alles weer goed te bewandelen is. Je kunt er ook naar het strand of een uitstapje maken met de fiets naar een van de stranddorpjes in de buurt.

Wij verblijven er 2 nachten en omdat we al bijtijds aankomen hebben we voldoende aan bijna twee volle dagen om de stad te verkennen. We slapen in een privékamer met dakterras in Picnic Dreams Boutique Hostel, echt een aanrader.

Roadtrip Andalusie - Granada

Granada

Na het ontbijt in Malaga wordt de huurauto voor de deur van ons hotel afgeleverd. Na de auto geïnspecteerd te hebben, rijden we gemakkelijk het centrum uit. In 1,5 uur zijn we al in Granada. We hebben deze mooie, ruime airbnb en onze host Alfredo wacht ons bij de parkeergarage op, waar we met behulp van zijn aanwijzingen de auto parkeren.

Granada staat vanwege het Alhambra op onze planning, maar ook de stad zelf is de moeite waard. Granada vind ik echt een geweldig leuke, mooie en rustige stad. Alles is op loopafstand. Je hebt er allerlei leuke pleinen met gezellige restaurants en barretjes. We eten hier de beste tapas ooit, maar ook daar vertel ik je later graag meer over.

Wij verblijven 2 nachten in Granada, wat precies goed is voor een bezoek aan het Alhambra en om de stad zelf te verkennen.

Roadtrip Andalusië - RondaRonda - Puente NuevoRondaRonda - Puente Nuevo

Ronda

Na het ontbijt vertrekken we vanuit Granada naar Ronda, wat een ruime twee uur rijden is. Ronda bestaat uit een oud en nieuw gedeelte en met de auto kom je in het nieuwe gedeelte aan.

Ronda is het meest bekende witte dorpje van Andalusië, vanwege de adembenemende kloof die het dorp doormidden splitst. Over de kloof ligt de brug Puente Nuevo die het oude en nieuwe gedeelte van het dorp met elkaar verbindt. De brug is echt een must see en je hebt er een geweldig uitzichtpunt.

Tijdens ons bezoek blijkt er Feria (feest) te zijn, waardoor de straten mooi versierd zijn (we dachten eerst “wat een druk stadje” haha) en ook de inwoners uitgedost door de straten lopen. Door alle drukte was parkeren in Ronda wel even lastig. Na onze auto door het drukke centrum te hebben gemanoeuvreerd vinden we een parkeerplek bij het treinstation. Deze parkeerplaats in Ronda is sowieso een aanrader, want voor een paar euro parkeer je je auto hier op loopafstand van het centrum.

Ronda zelf in een gezellig dorp met allerlei mooie straatjes en pleintjes. Wij hebben ongeveer 2,5 uur door Ronda geslenterd en ergens geluncht. Het uitzicht vanaf de Puente Nuevo is echt waanzinnig mooi. Als je geluk hebt, staat er net een straatmuzikant te spelen. Je kunt hier ook een drankje drinken, met uitzicht over de kloof en vallei. Wij waren er overdag, maar ik kan me voorstellen dat een bezoek in de avond heel romantisch is.

Loop ook via de brug het oude gedeelte in, waar het iets rustiger is en je weer allerlei mooie straatjes vindt.

Ronda is echt de moeite waard en mag zeker niet ontbreken tijdens je vakantie in Andalusië. Zoals gezegd waren wij hierheen voor een dagtrip, maar volgens mij is het ook leuk om er te overnachten en ’s avonds te genieten van het mooie uitzicht.

 Roadtrip Andalusie - MontecortoRoadtrip Andalusie - MontecortoRoadtrip Andalusie - Montecorto

Montecorto

Aan het eind van de middag rijden we vanuit Ronda door naar Montecorte – wat ongeveer 25 minuten rijden is. Montecorto ligt op de route richting Sevilla, waar we de dag erna heen gaan.

Montecorto is een rustig, klein wit dorpje gelegen in een bergachtig landschap. De natuur eromheen is echt zo ontzettend mooi met veel groen. Door het dorpje stroomt een rivier uit de bergen, wat je stroomopwaarts kunt bewandelen, maar ook zorgt voor vers drinkwater in het dorp. Montecorto is echt een oase van rust. Er zijn weinig toeristen en je vindt er een enkel restaurantje.Voor elk huis staan planten en bloemen in kleurrijke potten uitgestald en overal groeien levensgrote monstera’s.

We slapen in deze ecologische B&B el Molino del Abuelo van Raul en zijn familie. Dit is echt een van de mooiste plekken waar we geslapen hebben tijdens onze vakantie. We hadden een kamer met uitzicht op de bergen en onder ons raam een stromend riviertje. Op het dakterras vind je een jacuzzi met prachtig uitzicht. ’s Ochtends maakt Raul een heel gezond ontbijt voor je klaar, met van alles uit eigen moestuin.

Op aanraden van Raul eten we bij hét restaurant van Montecorto: la Piscina. La Piscina is letterlijk de snackbar van het pasgeopende zwembad (waar de inwoners van Montecorto heel trots op zijn). Je zit op plastic stoeltjes met op de achtergond top 40 hitjes, zoals je verwacht van een zwembad. 

Maar laat je niet misleiden door de setting, want we hebben er echt heerlijk gegeten. Achter een grote buiten-BBQ staat een mevrouw druk te koken. We eten de lekkerste kip met aardappeltjes en een paar tapas. We waren (inclusief drank) 13 euro kwijt.

Wij hadden hier wel langer willen blijven. De omgeving van Montecorto is echt prachtig, je kunt er goed wandelen en vlakbij is een mooi meer waar je kunt zwemmen. Echt een fijne plek om tot rust te komen.

Road CA-9104 - Grazalema naar Zahara de la SierraRoad CA-9104 - Grazalema naar Zahara de la Sierra

Road CA94 – via Grazalema en Zahara de la Sierra 

Montecorto wordt omgeven door een heel mooi natuurpark: Parque natural de la Sierra de Grazalema. Ook vind je er een prachtig blauw meer en een aantal mooie Pueblos Blancos. De omgeving is heel anders dan de rest van Andalusië, dus echt de moeite waard om doorheen te rijden.

Op aanraden van Raul rijden we met een omweg via Grazalema en Zahara de la Sierra naar Sevilla. We stoppen in het witte dorpje Grazalema en bezoeken Zahara de la Sierra, waar de straatjes zo smal en steil zijn dat je je niet kan voorstellen dat je er met de auto doorheen kan (maar toch kan dit, haha).

Van Grazalema naar Zahara de la Sierra pak je de befaamde road CA94, die bekend staat om de adembenemende uitzichten. Achter elke bocht vind je weer een uitzicht wat nog mooier is dan de vorige.

Het omrijden was het meer dan waard! 

Roadtrip Andalusie - SevillaRoadtrip Andalusie - Sevilla

Sevilla

Na onze de-tour door het mooie natuurgebied komen we aan in Sevilla.

Sevilla was voor mij een van de redenen waarom ik graag naar Andalusië wilde, dus deze stad mag was mij betreft zeker niet ontbreken in het lijstje. De stad zelf is groot, maar het centrum is heel overzichtelijk en voelt klein aan. Sevilla staat vol met sprookjesachtige gebouwen en tuinen. Ik ga nog een uitgebreidere blog schrijven over Sevilla, maar natuurlijk moet je een bezoek brengen aan Plaza de España en Real Alcazar met dé Gardens of Dorne (wat ook erg leuk was voor de boyfriend als GOT-fan).

Sevilla is naast een hele mooie, ook een hele hete stad. Een accomocatie met zwembad is dus wel echt een must. Wij hadden een deze super leuke airbnb met waanzinnig dakterras met zwembad waar we vele uren hebben vertoefd tijdens de Spaanse Siësta. We zaten vlakbij allerlei leuke eettentjes, maar ook het centrum was prima te bewandelen.

Een auto in Sevilla heb je niet nodig, dus wij parkeren onze auto buiten het centrum in een parkeergarage bij het NH hotel en vanaf daar pakken we een taxi naar onze airbnb.

Roadtrip Andalusie - Tarifa

Tarifa

Onze één-na-laatste bestemming ligt helemaal in het zuiden van Spanje: Tarifa. Tarifa staat bekend als “the capital of wind” en is dé plek voor kitesport. Wij gaan hier niet heen om te kiten, maar om onze laatste dagen door te brengen bij zee en voor het bezoeken van wat kleinere dorpjes.

Tarifa heeft niet voor niks de bijnaam stad van de wind gekregen, want jeetje wat waait het hier hard. Ondanks de wind, is het in de smalle straatjes in het centrum goed toeven. Tarifa is een kleine stad met een leuk, oud stadscentrum. Rond Siesta zijn de straten en pleinen verlaten, maar vanaf een uurtje of 8 komt het bruisende avondleven op gang.

Tarifa is een leuke mix tussen een backpackerssfeer en typisch Spaanse pleintjes, waar je de beste tapas kunt eten en kan luisteren naar live muziek. Hoewel je er veel cocktailbars met happy hours vindt, hangt er toch ook een heel lokale sfeer.

Wij verblijven drie nachten in Tarifa. Achteraf was twee dagen ook voldoende geweest, maar mocht je erheen gaan voor de wind en het kiten dan zou ik zeker langer aanraden.

Zahara de los Atunes

Op 30 minuten rijden van Tarifa ligt Zahara de los Atunes – een dorpje bekend om de tonijnvangst. We willen ook het tonijnmuseum bezoeken, maar dat blijkt in Barbate te zitten haha.

We hebben hier heerlijke tuna rojo gegeten bij La Taberna del Campero, maar er zijn zoveel leuke plekjes om te eten zodat je hier altijd wel wat leuks vindt.

Zahara de los Atunes heeft ook een fijn strand met mooi helderblauw water en wit zand, waar het niet zo hard waait, dus perfect voor een paar uurtjes op het strand.

Playa Bolonia

Vanuit Tarifa bezoeken we Playa Bolonia, ook op 30 minuten rijden van Tarifa. Playa Bolonia staat bekend als een van de mooiste stranden van Europa en wordt hier en daar zelfs vergeleken met Azië. Playa Bolonia is inderdaad een prachtig strand met parelwit zand, een turquoise zee en zandduinen. Ook is het strand zo breed en lang, dat je gemakkelijk een rustig plekje vindt waardoor het lijkt alsof je de enige bent. Er wordt hier niet gekited, dus het is echt voor strandbezoekers. 

Op de dag dat wij er zijn waait het alleen zo hard, dat onze handdoek na 5 minuten al niet meer te zien is door al het zand. Gelukkig vinden we een windvrij plekje tussen de duinen. Het water is koud, maar heel fijn om in te zwemmen. Als er minder wind staat, kan ik me voorstellen dat het een klein beetje weg heeft van een strand op Bali.

Check dus wel even het windbericht als je naar Playa Bolonia gaat! 

Roadtrip Andalusie - MijasRoadtrip Andalusie - Mijas

Mijas Pueblo

Dan is het helaas alweer tijd voor onze laatste bestemming: Mijas. Mijas ligt op een half uur rijden van het vliegveld van Málaga, dus perfect om onze laatste dag door te brengen.

In een ruime 2,5 uur rijden we vanuit Tarifa via de A7 langs de kust naar Mijas, om zo de tolwegen te vermijden. Vanuit de auto zie je de bekende Costa del Sol met veel hoogbouw, hotels en toeristische uithangborden. We komen langs Marbella en ik ben blij dat we daar niet heen gaan.

Onze B&B Villa Mañana ligt op 4 kilometer van Mijas – hoog in de bergen. We zijn blij met de trekkracht van onze auto, want het is behoorlijk bergopwaarts. De B&B van Niels en Riels is nog mooier dan gedacht. We hebben een super mooie kamer met eigen terras en uitzicht op de zee, Mijas en in de verte de stad Fuengirola. Villa Mañana is echt één en al Instagrammable met de infinity pool. Het is jammer dat we maar één nachtje blijven, want hier kan ik het wel een week (of twee) uithouden.

Vooraf had ik weinig verwachtingen bij Mijas, maar oh wat is het hier mooi. Mijas Pueblos is een prachtig wit dorpje dat hoog in de bergen ligt. Ik vond het misschien wel de mooiste van allemaal. Via allerlei smalle trappen en straatjes (waarvan je denkt dat je bij mensen op privéterrein bent) wandel je het steile dorp af naar beneden. Je hebt er een groot park, met geweldig mooi, romantisch uitzicht over de zee en lichtjes van de stad (echt een plek om ten huwelijk gevraagd te worden ;-)).

Tijdens ons verblijf is het ook hier weer feest en kermis, dus de straten zijn prachtig versierd en ook alle inwoners lopen in traditionele kleding.

Mijas is wat mij betreft zeker een plek om naar terug te keren. Het is een goede uitvalsbasis vlakbij Málaga. Wel moet je behoorlijk bergop, dus een auto met wat trekkracht is wel echt handig :-) 

Inmiddels is de B&B Villa Mañana overgenomen door nieuwe eigenaren, maar als het goed is kun je er vanaf november 2019 weer terecht.

Villa Mañana - MijasVilla Mañana - Mijas

Wat staat er voor de volgende keer op de planning?

Zo, dit was onze rondreis door Andalusië in 12 nachten. Vooraf dacht ik dat we misschien net op wat teveel plekken zouden slapen, omdat we best vaak verkassen, maar het voelde als een heel relaxte vakantie. Juist doordat we zoveel gezien en gedaan hebben, voelde het alsof we een paar weken zijn weggeweest. Achteraf had het nog prima gepast om Cadiz ook te bezoeken (en één nachtje minder in Tarifa te blijven).

Ik ben echt verliefd geworden op Andalusië en stiekem alweer bezig met waar we een volgende keer heen zullen gaan. Een volgende reis mag Cordoba niet ontbreken en Cadiz staat dan ook zeker op de planning. Verder ben ik nog heel benieuwd naar Jerez de la Frontera, Vejer de la Frontera, Conil de la Frontera, Almeria en Frigiliana.

Natuurlijk ben ik ook benieuwd naar jouw ervaringen met Andalusië of misschien heb je Andalusië wel op de planning staan.

Ben jij weleens in Andalusië geweest? En heb je toen ook een roadtrip gemaakt? Wat zijn jouw favoriete plekken en welke plekken moeten we een volgende keer echt bezoeken?

Laat het vooral weten in de comments :-)

Disclaimer: dit artikel is onderdeel van een samenwerking met Sunny Cars.
Zij sponsorden onze huurauto voor deze roadtrip.