Zomerse salade met gegrilde honing perziken, warme feta & pecannoten

Weet je wat? Vandaag is alweer de laatste dag van mijn 28-daagse-detox. Eigenlijk dacht ik dat morgen de laatste dag was. Mede door leuke reacties op Instagram dat het er bijna op zit, bedacht ik me om nog eens de dagen na te gaan tellen.

En ja hoor. Inderdaad. Niet morgen is mijn laatste dag, maar vandaag al!

Gelukkig zijn jullie beter op de hoogte van mijn laatste dag dan ik zelf. Had ik bijna een dag extra achter mij detox geplakt.

Als afsluiter een zomerse salade met een van mijn favoriete uitvindingen tijdens deze detox: gegrilde feta. Sowieso ga ik salades erin houden net als gebakken feta.

Echt, wat is dat geniaal zeg. Toen ik mijn perziken aan het grillen was, dacht ik waarom niet ook de feta erbij? Hup! Feta in de grilpan en het werd nog een succes ook. De warme feta matcht goed bij de zoete honing perziken. Echt een gouden koppel in deze zomerse salade.

Vannacht om 00.00 uur is de detox afgelopen, dus als het verlenging wordt kan ik nog een biertje meedrinken. Alhoewel, dan val ik waarschijnlijk gelijk om.

Wel ben ik al bezig met wat ik zondag zal doen. Gelijk een espresso als ik wakker word of toch maar een glas warm water met citroensap? En wat zal ik gaan eten? Risotto waar ik zo naar uit kijk? Of een kaasplankje met een glas wijn? Of een epic burger? Ik weet het nog niet. Wat zouden jullie doen?

Ik ben heel benieuwd hoe mijn laatste dag wordt en vooral ook mijn eerste detoxloze dag. Dit kun je maandag allemaal lezen in mijn vierde en laatste detox update.

Oja, houd je van vis of wil je altijd al eens een vis zelf fileren? Ik mag een rode poon weggeven! Wat je daarvoor moet doen is een recept bedenken met rode poon. Het leukste recept wint een rode poon zodat je zelf thuis aan de slag kunt. Een recept insturen kan hier. Meedoen kan nog tot en met morgen.

Salade met gegrilde honing perziken, gegrilde feta, pecannoten & munt

ingrediënten voor 2 personen
125 gram rucola, bietenblad of veldsla
1 groot bietenblad (als je deze niet kunt vinden, neem dan wat extra salade)
2 perziken
1 tl honing
1 stuk feta van goede kwaliteit
handje pecannoten
blaadjes van een paar takjes munt
kiemen of cress
olijfolie van goede kwaliteit
versgemalen peper en grof zeezout

Bereidingswijze
Snijd het bietenblad in grove stukken en doe samen met de rucola in een schaal.

Snijd de perziken in parten.

Verhit een grilpan op hoog vuur. Leg de perziken in de grilpan en druppel er wat honing over. Leg het stuk feta er in z’n geheel naast. Het spettert behoorlijk dus pas op, maar het is het waard. Je kunt de feta ook in een gewone koekenpan bakken of even in de oven leggen op een bakpapier.

Draai de perziken en feta na een paar minuten om en gril nog even tot er een mooie grilstreep ontstaat.

Verdeel de perziken over de salade. Leg de feta erop en bestrooi met pecannoten, munt en wat cress. Breng de salade op smaak met olijfolie, versgemalen peper en zout.

Lekker met prikwater met munt.