Doordeweekse ochtendrituelen: lazy koffie & snelle granola

Snelle granola & Nespresso Pixie Clips

Elke ochtend vroeg op, de wekker die gaat als het nog donker is – en koud. Even snoozen, want de wekker gaat iets eerder dan het tijdstip dat het eigenlijk al te laat is. Nog een keer snoozen en dan moet je er toch echt uit. Het koffieapparaat aan en snel onder de douche waar je het liefst een uur onder blijft staan.

Mijn ochtenden zijn sinds ik aan het werk ben gericht op tijdbesparing. De avond ervoor zoek ik mijn kleding uit, pak ik mijn tas in en zet ik de spullen voor het ontbijt klaar. Soms maak ik havermout zodat ik die alleen nog maar hoef op te warmen. 

Ondanks dat ik vroeg op moet, sla ik het ontbijt nooit over. Ik sta liever iets eerder op, zodat ik even rustig kan ontbijten. Met een kop koffie, de krant en scrollen door mijn news feed.

In het weekend als ik meer tijd heb, zet ik ouderwets koffie met mijn percolator of met mijn eenpersoons koffiehoudertje uit Vietnam. Doordeweeks ga ik voor snel en makkelijk en zet ik koffie met mijn Nespresso apparaat. Het apparaat kreeg ik toen ik op kamers ging wonen van mijn ouders en door mijn frequente koffiegebruik is deze inmiddels al weer een beetje aan vervanging toe.

Net toen ik zat te denken hoe lang het apparaat het nog vol zou houden, vroeg Nespresso mij of ik de nieuwe Pixie Clips wil uitproberen. De Pixie Clips is een stuk fancier dan mijn oude apparaat met verwisselbare zijpanelen die volgens Nespresso net zo makkelijk zijn te wisselen als een kledingstuk. Op die manier kun je het apparaat helemaal aanpassen aan je interieur of stemming. Dat wilde ik natuurlijk wel proberen.

Zogezegd, zo gedaan.

Vorige week kwam het apparaat binnen en hij is echt cool. Naast dat het design heel mooi is, heeft de Pixie Clips ook fancy technische snufjes. Wat ik vooral erg fijn vind aan het apparaat – en wat mijn vorige apparaat niet had – is dat het apparaat automatisch uitschakelt, een seintje geeft als het waterreservoir leeg is en in minder dan een halve minuut opwarmt.

Naast de standaard geleverde witte en koraalrode zijpanelen, mocht ik er ook nog twee panelen zelf bij uitzoeken. Er zijn twaalf verschillende soorten, wat het lastig kiezen maakte. Denim, hout en allerlei felle kleurtjes. Het zijn de Yellow Lines en de knalrode Dots Red geworden.

Voor de foto ging ik natuurlijk gelijk aan de slag met het wisselen van de zijpanelen, wat toch nog wat problemen opleverde. Tijdens het fotograferen kreeg ik ze niet meer los, wat resulteerde in één gele zijkant en één rode zijkant (als je goed kijkt zie je dit op de laatste foto). Misschien wordt dit wel een nieuwe trend.

Zoals gewoonlijk bleek het niet kunnen wisselen eerder aan mijn lees skills te liggen dan aan het apparaat zelf. Ik had natuurlijk de gebruiksaanwijzing niet goed doorgenomen, waarin duidelijk staat hoe je makkelijk met een “sleuteltje” de zijpanelen los kunt krijgen. Toen was het inderdaad net zo makkelijk als van kleren wisselen.

Inmiddels zijn de zijpanelen dus weer verwisseld en staat een gele Pixie Clips op mijn kamer te shinen.

Daar hoort natuurlijk wel een ontbijt bij. Laatst had ik ’s ochtends zin in granola, maar ik had geen tijd gehad deze te maken. ’s Ochtends kwam ik erachter dat je binnen een paar minuten super snelle granola zelf kunt maken. Zonder oven, gewoon in de koekenpan.

Dit is de ultieme ik-heb-granola-cravings-maar-geen-tijd-om-het-te-maken granola. De granola is zo klaar en ook handig als eenpersoons portie te maken. Perfect voor als je niet al te veel tijd hebt.

Drink jij graag koffie? En wat is jouw handige ontbijt als je weinig tijd hebt?

Snelle granola & Nespresso Pixie Clips Snelle granola & Nespresso Pixie Clips

Snelle granola met cashewnoten en kokos

Ingrediënten voor één persoon
handje cashewnoten
25 gram havermoutvlokken
2 el kokosschaafsel
1 el honing
1 tl amandel of vanille extract
1 el olijfolie
snuf grof zeezout

Snelle granola maken
Meng de cashewnoten, havermout, kokosschaafsel, vanille, kokosolie en het zout door elkaar. Meng goed zodat alles bedekt is met olie.

Verhit nu een koekenpan op het vuur. Doe alle ingrediënten in de pan. Rooster alles tot het lekker begint te ruiken en blijf ondertussen goed roeren, dit duurt een paar minuutjes.

Schep de granola in je kom en klaar is het ontbijt! Lekker met vers fruit.

Snelle granola & Nespresso Pixie Clips

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Nespresso