Sticky pruimen muesli


Ik houd van Engelse ontbijtjes. Sowieso houd ik van ontbijt, maar in Engeland kun je goed uitgebreid ontbijten. Natuurlijk denk je bij English breakfast al gauw aan een volgeladen bord met eieren, spek, worstjes en bonen, maar ook aan havermout. Dit ontbijt at ik eens in London. Pruimen zijn best retro, maar warm en sticky in combinatie met de koude, romige kwark en geroosterde havervlokken smaken ze zo lekker. Het kost bijna geen moeite om te maken, ook al ziet het er misschien wel zo uit. 


Dit heb je nodig voor sticky pruimen muesli 
voor één ontbijtje
een klontje boter
35 gram havervlokken of speltvlokken
1 el geschaafde amandelen
1 tl geraspte kokos
1 tl maple siroop of honing
200 gram volle kwark
100 gram pruimen uit blik (of anders gedroogde pruimen) Verhit de boter in een koekenpan tot het gaat schuimen. Voeg de havervlokken en amandelen toe. Bak een paar minuten totdat alles mooi goud kleurt. Voeg dan de honing en geraspte kokos toe en bak even mee. Haal de pan van het vuur en zet apart. 

Doe een beetje sap van de pruimen uit blik in een pan en breng aan de kook. Laat inkoken tot een mooie siroop. Zet het vuur laag en doe de pruimen erbij. Schep om tot alle pruimen bedekt zijn met een caramelachtig laagje.

Doe de havervlokken in een kom. Schep hier de kwark en de pruimen overheen. Lekker met een kopje koffie en de krant.