Geroosterde tomatensoep met tijm

Tomatensoep

Juist de simpele dingen zijn lekker. Dat geldt ook voor soep. Soep is zo simpel om te maken en mocht je het meestal uit pak kopen dan moet je er echt eens zelf aan beginnen. Op mijn blog vind je al behoorlijk wat soeprecepten. Laatst noemde lezer Jitske mij zelfs een soepguru, wat ik stiekem ook wel ben.

Als het lukt, maak ik namelijk elke week een pan soep. Gelijk een hele grote, zodat je er meerdere keren van kunt eten. Zo eet ik wel vaker een paar dagen achter elkaar soep. Vorige week maakte ik nog witte bonensoep en dit weekend deze geroosterde tomatensoep met tijm.

Deze soep maakte ik voor Pip Studio. Dit is alweer het één na laatste recept dat ik mag serveren in het Royal serviesgoed. Trouwens, als je nog op zoek bent naar een Kerstkadootje, dan is het Royal serviesgoed zeker een aanrader. Zeker zo voor de feestdagen, want met dit servies ziet de tafel er gelijk feestelijk uit. Zelf vind ik de borden erg mooi, maar ook de theemokken zijn een feestje om uit te drinken.

En dan nu weer terug naar de soep. Soep van geroosterde tomaten met tijm. Voor bij de soep besprenkelde ik wat leftover wraps in punten met olijfolie, zout, tijm en Parmezaanse kaas en deed deze eventjes in de oven.

Lekker als lunch, vooraf of als avondeten met dips en kaas.

Royal Serviesgoed Pip StudioGeroosterde tomatensoep

Geroosterde tomatensoep met tijm

voor één grote pan soep

Ingrediënten
2 kg hele rijpe tomaten
1 rode ui
3 tenen knoflook
paar takjes tijm + extra voor de garnering
flinke scheut olijfolie
grof zeezout
1 liter groentebouillon

voor erbij
Parmezaanse kaas
crème fraîche

Halveer de tomaten, snijd de ui in stukken en pel de knoflook. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie. Verdeel de takjes tijm erover en bestrooi met grof zeezout. Zet in de oven en rooster de groenten in 25 minuten.

Haal de tijm er tussen uit en doe de groenten in de keukenmachine. Pureer tot een gladde massa.

Schenk het tomatenmengsel in een grote soeppan en voeg de bouillon toe. Breng de soep net tegen de kook aan terwijl je tussendoor roert.

Breng de tomatensoep op smaak met versgemalen peper.

Schep de soep in kommen. Schaaf er Parmezaanse kaas over, nog wat tijm en een lepel crème fraîche.

Geroosterde tomatensoep

Disclaimer: dit artikel is geschreven in samenwerking met Pip Studio