Valentijnsontbijt: Nutellabagels van Foodies

Valentijnsontbijt: Nutellabagels

Over een kleine drie weken is het Valentijnsdag. Doe jij eraan mee? Eigenlijk is het natuurlijk gewoon een commercieel feestje, maar stiekem vind ik het heel leuk om te vieren. Lekker klef en romantisch doen met hartjes, kaarsen, kaartjes en rozen. Sowieso houd ik van vieren, dus ik probeer elke gelegenheid aan te grijpen.

Valentijnsdag wordt hier dus ook gevierd. Onze Valentijnstraditie is om sushi te gaan eten, dus dat gaan we dit jaar weer doen. Hebben jij en je lover ook een Valentijnstraditie? Daar ben ik natuurlijk wel benieuwd naar.

Bij Valentijnsdag hoort natuurlijk ook een lekker ontbijt. Dit jaar valt Valentijn op een donderdag en moeten we gewoon werken, dus het uitgebreide ontbijt bewaar ik voor het weekend.

Op zoek naar Valentijnsrecepten kwam ik deze té lekker uitziende bagels tegen. Deze gemarmerde Nutellabagels komen uit het magazine Foodies.

Wie mij op Instagram volgt, heeft in mijn stories al kunnen zien dat ik dit jaar Foodie Friend ben, wat betekent dat ik een aantal recepten ga maken voor in Foodies. Naast dat mijn recepten terug zijn te vinden in het blad, deel ik ook een paar keer een recept van Foodies op mijn blog (yeah!).

Mijn eerste recept stond in de Foodies van januari. Het januarinummer stond in het teken van Scandinavië en ik maakte deze Noorde Svele pannenkoeken. Het volgende nummer dat uitkomt in februari staat vol met Aziatische recepten. Ik kan alvast verklappen dat mijn recept iets te maken heeft met India (ra-ra!). Als de nieuwe Foodies uit komt, zal ik ook mijn recept op de blog delen.

Goed, terug naar die Nutellabagels. Laat ik beginnen met dat ik ze er echt geweldig uit vind zien. Dit is echt een recept waarmee je je geliefde kan verrassen. Tenminste, ik zou heel blij zijn als mijn bf hiermee de slaapkamer binnen komt wandelen (hint ;-)).

Dit Valentijnsrecept is dus wel ietsje meer werk, maar dan heb je ook wat. Broodbakken vind ik altijd wel een leuk weekendproject. En in het recept staat per stap duidelijk beschreven (en op de foto) wat je moet doen.

Wil je nou nog meer inspiratie voor Valentijnsrecepten? Zoals whiskey wafels (oh, yes), truffeltaart met heel veel chocolade of Eggs benedictpizza. Hup ga dan snel naar de winkel, want de Foodies van februari ligt er nu nog.

Valentijnsontbijt: gemarmerde Nutellabagels
Bereidingstijd: ongeveer 1 uur + wachttijd

Ingrediënten voor 8 stuks
2 el lichtbruine basterdsuiker
7 g droge gist
olijfolie
500 g + extra bloem voor witbrood
1 tl + extra kaneelpoeder
zout
2 el cacaopoeder
3 tl Nutella
1 el baking soda
1 ei geklutst

Recept bagels maken

1. Meng de suiker, de gist en 1 el olie met 300 ml warm water in een grote kom. Laat ca. 5 minuten staan tot het mengsel begint te schuimen. Voeg 500 g bloem, 1 tl kaneelpoeder en 1 tl zout toe en kneed met een mes erdoorheen. Kneed het deeg daarna ca. 10 minuten verder met je handen of met een mixer met deeghaken tot je een elastisch en soepel deeg overhoudt.

Recept Valentijnsontbijt: Nutellabagels

2. Weeg het deeg en verdeel het in twee ballen. Kneed het cacaopoeder door één helft van het deeg. Vorm er weer een bal van. Leg het deeg in aparte, met olie ingevette kommen en dek af met vershoudfolie. Laat op een warme plek rijzen tot het deeg in volume is verdubbeld, of zet het een nacht in de koelkast voor een langzame rijs.

Recept Valentijnsontbijt: Nutellabagels

3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Kneed beide degen kort op je werkblad en verdeel beide degen in 8 kleine balletjes (16 totaal).

Recept Valentijnsdag ontbijt: Nutellabagels

4. Rol van beide kleuren 1 balletje deeg uit tot een lange rol (ca. 25x3cm). Verdeel met de achterkant van een lepel een beetje Nutella over het blanke deeg (niet te veel, anders plakt het deeg niet aan elkaar). Leg het donkerbruine deeg erbovenop en druk stevig aan.

Recept Valentijnsdag ontbijt: Nutellabagels Recept Valentijnsdag ontbijt: Nutellabagels

5. Houd het deeg aan de uiteinden vast en draai in tegengestelde richting om er een vlecht van te maken. Rol de vlecht lichtjes over het werkblad om het deeg tegen elkaar vast te drukken. Verbind de uiteinden aan elkaar tot een bagel. Leg de bagel op een licht met olie ingevette bakplaat en maak ondertussen de overige bagels.

Recept Valentijnsdag ontbijt: Nutellabagels

6. Breng een pan met ruim water aan de kook.Voeg de baking soda toe – het water zal een 9beetje bruisen. Laat de bagels met een schuimspaan een voor een ca. 1 minuut in het kokende water zakken. Draai de bagels daarbij halverwege om. Als het goed is, heeft er zich nu een laagje over de bagels gevormd.

Recept Valentijnsdag ontbijt: Nutellabagels

7. Laat de bagels goed uitlekken. Verdeel ze over een met olie ingevette bakplaat. Meng het ei met wat kaneelpoeder en bestrijk de bagels ermee. Bak de bagels 15-18 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn. Een goede bagel kraakt wanneer je erin bijt en moet van binnen een beetje taai zijn. Laat de bagels afkoelen.

Recept Valentijnsdag ontbijt: Nutellabagels
Foto credits: Olive Magazine