Veggie wraps met pompoen, kikkererwten, avocado, hummus, granaatappel & hazelnoten

Vega wraps met pompoen, kikkererwten, avocado, granaatappel, hazelnoten & feta

Herfst. Wanneer begint die nou eigenlijk? Al googelend kom ik uit bij het KNMI. Zij geven aan dat de herfst voor weerkundigen op 1 september begint. Officieel gaat de herfst in op 21 september en rond 23 september begint de astronomische herfst. Dan staat de zon precies boven de evenaar, waardoor dag en nacht overal op aarde even lang duren.

Foodies vroeg mij om voor hun Herfstnummer – dat vanaf overmorgen in de winkel ligt – een herfstig recept te maken. Als ik aan herfst denk, denk ik aan pompoen. Tijdens mijn studententijd ontdekte ik voor het eerst pompoen. Ik weet niet of pompoen toen ook meer “in opkomst was”, maar ik maakte er in ieder geval van alles mee.

Mijn blog telt dan ook 10 pompoenrecepten. Van – niet te missen – pompoensoep tot pompoenmuffins, pompoenburger met halloumi, pompoenbrood en zelfs een pumpkin spice smoothie. Ik weet nog dat ik na deze periode een lichte overkill aan pompoen had en het ook een tijdje minder gegeten heb. Inmiddels is mijn pompoenfetish wat bedaard, maar ik eet het nog wel graag.

Eind juli ging ik met dit pompoenrecept aan de slag. Hartje zomer met “normaal Hollands zomerweer”: 22 graden zon, stapelwolken en af en toe een bui. September – en ook de herfst – voelde toen nog ver weg. Inmiddels is het september en nog steeds voelt het najaar ver weg. Vorige week zat ik namelijk nog in Andalusië en vandaag kunnen we nog met onze zomerkleren naar het terras.

Ondanks dat het recept nog niet helemaal bij het weer van deze week past, zit pompoen sinds deze maand wel weer in het seizoen. Het “pompoenenseizoen” loopt van september tot en met december, dus we kunnen weer los.

Houd jij van pompoen? En wat maak je er mee?

Hier vind je al mijn pompoenrecepten op een rijtje.

Mocht je nou nog helemaal niet toe zijn aan pompoen, dan kun je deze veggie wraps ook héél goed maken met zoete aardappel.

Foodies Friend: Recept in Foodies Magazine

Zoals gezegd vind je mijn recept vanaf aankomende dinsdag ook in het Foodies herfstnummer in de winkel. Mijn samenwerking met Foodies als Foodie Friend zit er helaas bijna op. Dit jaar maakte ik als een drietal recepten die je terugvindt in het magazine.

De andere recepten gemist? Voor het Aziatische nummer maakte ik deze tofu tikka masala en in het Scandinavische nummer vond je mijn Noorse Sveler pannenkoeken terug.

p.s. als bonus mag ik nog een extra Kerstrecept maken voor Foodies die je natuurlijk gaat zien in het Kerstnummer.

Vega wraps met pompoen, kikkererwten, avocado, granaatappel, hazelnoten & feta

Veggie wraps met pompoen, kikkererwten, avocado, hummus, granaatappel & hazelnoten

Ingrediënten voor 4 personen

1 flespompoen van ongeveer 600 gram
1 blik kikkererwten van 400 gram
klein bosje dille
klein bosje koriander
klein bosje platte peterselie
sap van 1/2 citroen
1/2 tl sumak
1/2 tl komijnzaad
2 tl tahini
versgemalen peper en zout
100 gram granaatappelpitjes
50 gram hazelnoten
25 gram pompoenpitten

voor erbij
8 volkoren tortilla wraps
hummus
150 gram feta
1 rijpe avocado
bakje tuinkers
sriracha (als je van pittig houdt)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de pompoen door midden (schillen hoeft niet, mag wel). Verwijder het vruchtvlees en de zaden. Snijd de pompoen in kleine blokjes. Bekleed een bakblik met bakpapier. Verdeel de pompoen hierover en zet de timer van de oven op 15 minuten.

Laat de kikkererwten uitlekken. Voeg de kikkererwten na 15 minuten toe aan de pompoen en bak samen met de pompoen nog 30 minuten mee in de oven.

Hak ondertussen de blaadjes van de dille, koriander en peterselie grof. Hak de hazelnoten grof. Rooster de pompoenpitten eventueel voor extra smaak.

Haal de pompoen en kikkererwten uit de oven. Doe in een kom. Meng het pompoen- en kikkererwtenmengsel met de verse kruiden, granaatappelpitjes, hazelnoten en pompoenpitten door elkaar. Voeg de sumak, komijnzaad en citroensap toe. Sprenkel de tahini eroverheen. Breng op smaak met peper en zout.

Verkruimel de feta en snijd de avocado in plakken.

Warm de tortilla’s op. Besmeer de tortilla’s met hummus. Vul de tortilla wraps met het pompoenmengsel. Leg de avocado en feta erop. Verdeel de tuinkers erover. Voeg naar smaak Sriracha toe.

Smakelijk!

Vega wraps met pompoen, kikkererwten, avocado, granaatappel, hazelnoten & feta Vega wraps met pompoen, kikkererwten, avocado, granaatappel, hazelnoten & feta