White chocolate raspberry cheesecake bars

cheesecake bars

Happy Valentijn! Normaal gesproken doe ik nooit zo aan Valentijn, maar voor deze white chocolate raspberry cheesecake bars maak ik graag een uitzondering. Welke dag is nou meer perfect als excuus om cheesecake te ontbijten? Inderdaad: Valentijnsdag.

De havermout blijft deze ochtend in de kast en in plaats daarvan zitten we aan de cheesecake.

Dus houdt jouw Valentijn van cheesecake, witte chocolade, koek en frambozen? Dan moet je deze cheesecake bars echt maken. Doordat ze best wel muddy zijn, worden het geen perfecte stukjes, maar ze smaken super. Toen tijdens het opstapelen ook nog het torentje omviel, moesten we ook nog alle stukken opeten. Geen ramp, want de liefde gaat door de maag en zeker met deze cheesecake bars.

Waarmee verleid jij jouw Valentijn?

Raspberry cheesecake bars
voor ongeveer 12 bars
voor de bodem
250 gram bastogne koeken
50 gram havermoutvlokken
150 gram ongezouten roomboter
snufje zout
rasp van een halve citroen

voor de vulling
200 gram witte chocolade
200 gram magere kwark
200 gram roomkaas
200 gram crème fraiche
3 eieren
sap van 1 citroen
rasp van een halve citroen

250 gram frambozen
50 gram suiker
50 ml cranberrysap of een beetje water

cheesecake bars

Zo maak je de cheesecake bars

Verwarm de oven voor op 150 graden. Vet een vierkante of rechthoekige bakvorm in met wat boter.

Verkruimel de koekjes in de keukenmachine samen met de zachte boter, de helft van de geraspte citroenschil en een snuf zout. Verdeel het koekmengsel over de bodem van bakvorm en druk goed aan met een spatel. Zet de vorm tot gebruik in de koelkast.

Smelt de witte chocolade au bain marie. Klop tegelijkertijd de roomkaas met de kwark met de mixer in een kom tot een glad mengsel. Doe de andere helft van de citroenrasp en het citroensap erdoor en mix nog even door. Voeg dan de eieren toe en mix tot een glad mengsel.

Laat de gesmolten witte chocolade iets op kamertemperatuur komen. Meng dan de crème fraiche door de gesmolten witte chocolade. Spatel vervolgens het witte chocolademengsel door het roomkaasmengsel.

Doe de frambozen, samen met het cranberrysap en de suiker in een pan en breng aan de kook. Laat een paar minuten zachtjes pruttelen en roer door zodat alle frambozen geplet worden.

Haal de vorm uit de koelkast en giet het beslag eroverheen. Spatel het frambozenmengsel hier voorzichtig doorheen.

Bak de cheesecake in ongeveer 45-50 minuten gaar in de oven. De cheesecake is goed als de zijkanten stevig zijn en het midden nog drillerig is. Laat de cheesecake afkoelen en zet daarna minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Eet samen op met iemand die je lief hebt.

Nog meer Valentijnsinspiratie? Pers eens een funky roze bietensap of maak vanavond deze barbieroze bietenrisotto of epic bietenburgers.

cheesecake bars